Blogi sisustuksesta ja huonekaluista

« takaisin kotisivulle (homepage)

Huonekalujen jalat yrityksille - kalustejalat ovat osa toimivia sisustusratkaisuja

Julkaistu

Huonekalujen jalat ovat tärkeässä asemassa huonekalun ulkonäön sekä käytännöllisyyden kannalta. Huonekalujen jalkoja voidaan myös personoida, jotta saadaan yksilöllisiä sisustusratkaisuja tai käytännöllisempiä valintoja. Tälläkertaa blogissa pohdimme, millaisia ovat hyvät huonekalujen jalat ja mitä asioita tulee ottaa huomioon, kun suunnitellaan huonekalujen jalat yrityksille.

Vaihtamalla huonekalujen jalkojen tyyliä, saat uutta ilmettä sisustukseen

Moni rakastaa sisustamista ja haluaa luoda huonekaluratkaisuja, jotka sopivat heidän elämäntyyliinsä. Tästä syystä ainutlaatuisten huonekalujen löytäminen on monelle tärkeää. Huonekalujalkojen ulkonäkö voi vaikuttaa suuresti huonekalujesi tyyliin, mutta huonekalujalkoja valittaessa on otettava huomioon myös käytännöllisyys. Monissa yrityksissä ja erityisesti toimistoissa ergonomiaa voidaan parantaa järkevillä kalusteiden jalkaratkaisuilla. Esimerkkeinä voidaan mainita teleskooppijalat, joiden avulla esimerkiksi toimistopöydän korkeutta voidaan säätää käyttäjän mukaan. Myös sänkyjen ja sohvien jalkaratkaisuilla on väliä, sillä yleensä korkeammat sohvat koetaan mukavammiksi, kuin matalat. Vaihtamalla sohvan jalkojen tyyliä moderniin tai perinteiseen, annat sohvakalustolle tai nojatuolille uuden ilmeen. Joskus huonekalujen, kuten työpöytien, on kuitenkin kestettävä suurempia painoja, jolloin massiivipuiset huonekalujen jalat ovat hyvä valinta.

Huonekalujen jalat yrityksille – kaikki alkaa hyvästä suunnittelusta

Kun suunnitellaan huonekalujen jalat yrityksille jo ensimmäisissä luonnoksissa tehdään tärkeitä päätöksiä. Pitkäikäisyys on yksi laadukkaan kalustejalan tärkeimmistä piirteistä, ja suunnittelussa on monia tapoja saavuttaa se. Puu on paljon käytetty materiaali, koska siitä valmistetut huonekalut ovat hiilineutraaleja ja vanhenevat kauniisti. Materiaalina voidaan käyttää erilaisia puulajikkeita, kuten mäntyä tai koivua sekä tarvittaessa myös jalopuuta, kuten tammea. Materiaalivalintojen ja jalkojen kestävyyden, lisäksi täytyy kiinnittää huomiota visuaalisuuteen sekä käytännöllisyyteen, huonekalun huollettavuuteen ja sellaisten rakenteiden suunnitteluun, jotka voidaan tarvittaessa myös korvata myöhemmin. Lisäksi tuotteen käytännöllinen valmistettavuus, optimaalisen pakkausvalinnat ja kuljetus ovat myös olennaisia osia huonekalujen suunnitteluprosessia. 

Yksilölliset kalustejalat

Jos olet itse muotoilija, voit tilata huonekalujen jalkoja omien suunnitelmiesi mukaan sarjatuotantona. CNC-tekniikalla eli sorvaamalla, voidaan valmistaa sarjatuotantona millintarkasti erilaisia esineitä, kuten esimerkiksi huonekalujen jalkoja. Puiset huonekalujen jalat voidaan myös käsitellä toivotulla tavalla, jotta niihin saadaan toivotunlainen väri tai viimeistely. Tasalaatuisena sarjatuotantona voidaan valmistaa sänkyjen, sohvien, tuolien sekä pöytien jalkoja. Sorvi-Pojat Oy on puunsorvaukseen erikoistunut yritys, joka valmistaa myös huonekalujen jalat.


jaa